3 mars 2011

Köttbit, kommunikation och karneval

Nu kommer vi precis hem för att fira dagens siesta. Lunchen för min del består idag av en oidentifierad köttbit i sås med en pastasallad bredvid. Det skall sitta bra med lunchvila nu innan man blir tvungen att åka tillbaka till skolan för ännu en lektion.

Idag började vi en ny kurs, Intercultural communication. Som man säkert kan räkna ut går kursen ut på att bekanta sig mera med olika kulturer och kanske främst hur man på bästa sätt kan förberäda sig så att inte s.k. kulturkrockar uppstår. Föreläsaren är en pigg dam hemma från Canada som, i och med att hon bott i bland annat Nya Zeland och Nederländerna, vet en hel del om hur olika kulturer fungerar. Hon inledde idag med att bland annat prata om hur våra sinnen kan ha utvecklats olika beroende på vilka kulturer man kommer ifrån. Varefter hon visade några videor på "optical illusions" för att fånga våra intressen inför kursen. Det lyckades i varje fall på mig!

Vår spanskalärare visade idag några bilder och videor på vad vi har att förvänta oss av karnevalen som går av stapeln nu i helgen. Som tidigare nämnts så har vi ju alla anmält vårt intresse till detta utan att direkt veta vad det innebär. Det verkar som om vi kommer att klä ut oss i en typisk spansk utstyrsel/kostym (tänk matadoren i Tjuren Ferdinand), bli tvungna att dansa runt stan med en slumpmässigt tilldelad dam, skrika och hojta på stadens torg för att slutligen kasta runt ca. 10 kilogram godis på varandra, mitt i stan. Hur sinnessjukt det än låter kommer vi utöver detta dessutom att delta i en stor fest som utspelar sig på stranden i Sitges på lördagskvällen. Många förhoppningar och rädslor inför helgen alltså (speciellt Sitgesfesten). Men den som lever får se och ni kan lita på att bilder och uppdateringar kommer upp så fort vi får tag på material.

Until next time..

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar