13 mars 2011

The boys are back in town



Hej igen bloggen! Det var ett bra tag sedan jag skrev ett inlägg senast, men nu är det dags! Sitter i skrivande stund och väntar på nästa avsnitt av vår allas favorit Solsidan skall börja. Tänkte passa på och skriva litet under tiden...

Denna helg har spenderats i Barcelona. Oj oj vilken underbar stad, man tröttnar ju aldrig på dess enorma utbud! I lördags var vi ute på stan eftersom undertecknad behövde en ny dator. Det visade sig vara svårare än jag trodde eftersom alla datorer i Spanien verkar ha spanska tangentbord. Suck... Efter mycket om och men hittade jag tillsist en väg runt det hela och jag kom senare hem med en iPad i handen. Nog om det, nu över till Söndagen.

Idag har vi varit in till Barcelona på lunch/middag med Josep. Josep har tidigare studerat ett halvår i Vasa och lärde då känna Elina och Tom. Idag är han bosatt i Barcelona och studerar vid BCU. Anyways, han tog med oss till en underbar resturang i Barcelonas marina. Vi passade på och åt oss supermätta på följade: Pan y tomato, greek sallad, musslor i vitvinsås, cod fritters, paella del mar, crema catalan och en svalkande sorbet. Allt tillsammans med ett par glas vitt. Tro mig gott folk, det var helt makabert gott! Vi satt och åt i flera timmar känndes det som. Hit blir det absolut att återkomma en annan gång. Haket heter Tapas Locos och ligger invid marinan. Rekommenderas!

Efter middagen tog vi en lång skön promenad genom Barcelonas krokiga gränder. Vi passade även på att ta några kort som vi ämnar dela med oss av till er, kära läsare. Vi besökte också gamla stan denna gång och kollade in en och annan katedral och slottsgård. Vi avslutade hela dagen med fika på Café Zürich vid Pläzä Catalonia. Nu över till Toms bildarkiv.



Dagens kudos går till Tapas Locos utsökta musslor i vitvinssås! Litet ut av en kulinarisk upplevelse.


Chrisitan var även han nöjd med sin Paella del mar


Vissa kunde ju bete sig bättre än andra... På kortet kan beskådas en hongråt kaar.


Alla nöjda efter den utsökta maten

Barcelonas sköna kontrast mellan nytt och gammalt

Se ovanstående rubrik...


Min nya resekamrat och jag

Nej nu får det vara nog för denna gång. Nu skall vi sjunka ner i sofforna och se ett avsnitt Solsidan och käka en låda jordgubbar. Adios good folks!


Until next time...

3 kommentarer:

  1. looong walk indeed, and lucky that it was sun-day :P

    SvaraRadera
  2. Härligt inlägg! Roligt att du skriver igen! Coola bilder!! :-)

    SvaraRadera
  3. Håller med föregående skrivare. Jag har saknat dina inlägg. Hoppas att allt är väl med dig och er alla!
    Allt verkar vara så himla bra för er och att ni får uppleva en massa.
    Här mår vi som vanligt. Sov faktiskt hos din Mor och Far i lördags, det var LAN-party i Böle så vi var INTE Välkomna hem....om man säger så.
    Tur att det finns vänner då som man får våldsgästa!
    Ha det gött och skriv snart igen!

    SvaraRadera