7 feb. 2011

Inför middagen


Sådärja, det riktiga arbetet närmar sig. Idag inleddes orienteringsveckan som skolan erbjuder så vi steg upp tidigt i morse och begav oss in till Barcelona igen. Tågen / Metron börjar kännas välbekanta vid dethär laget. Väl på plats vid skolan blev vi informerade om både det ena och det andra av föreläsare med varierande kunskaper i det engelska språket..


Eftermiddagen spenderade vi på Barcelonas shoppinggata med våra nyfunna tyska vänner. Därefter hade vi paus på Cafe Zurich och drack litet öl/Sangria/vin med baguetter som tilltugg. Dagen avslutades med att vi gick ner via La Rambla för att avnjuta ytterligare ett par kalla vid Barcelonas oändliga strand.





Vid stranden uppstod ett till av våra, något udda, möten med lokalbefolkningen. Andreas och jag blev mot vår vilja bjudna på ett par små kokosnötsbitar som en gubbe i trasig utstyrsel gav åt oss från sin fruktkorg. Han bokstavligt talat lade kokosbitarna i händerna på oss så vi hade ju inget annat val än att smaka. När Andreas sedan hade ätit upp skulle plötsligt gubben ha betalt för sin 2x2 cm stora "playa coconut", 3 förbaskade euros! Efter både lurendrejeri-anklagelser och prutning betalade vi till sist spurgut 1,5€ för att försvinna ur vår åsyn.

Vad lär man sig av detta? Blir du påtvingad en kokosnöt av en strandförsäljare, se till att idioten själv äter upp skiten.

4 kommentarer:

  1. haha, hede gjord di me oas åp stranden å :) 2€ fö na jävla kokkos :D

    SvaraRadera
  2. men täjde som sälja öle så vort vi bra bekant mie :) kom varenda tiim å sälja en ny äin. OBS Kaald! :)

    SvaraRadera
  3. åp vissa ställ har di folk som kommer å tar tag i handleden å buri flät armbanden.åså gått man betal fö a baket.fö it får man ju bort he namäir tå baket....

    SvaraRadera