12 feb. 2011

En heldag i Sitges



Wohoo, då var vi hemma igen efter en heldag i Sitges. Som vi skrev i ett tidigare inlägg så stannade vår varmvattenberedare och vi erbjöds istället att låna Sitges Marina's gästfastigheter.

Dagen började med att vi blev upphämtade av vår hyresvärd som skjutsade oss till Sitges hamn. Hon hade jättedåligt samvete idag eftersom vi inte hade något varmvatten och bad så hemskt mycket om ursäkt. Vi sa till henne att det inte var några problem, utan tvärtom, nu fick vi ju chansen att se oss runt inne i hamnen istället. Hon verkade dock inte alltför övertygad och bestämde sig för att bjuda oss på;

"a whole day out on the sea", "you'll all get to cruise around the coast in our powerboat", "come on guys, I'll show you the boat!" och "Now let just wait for the perfect day and I'll take you out on the sea!"...

Vi åkte ner till hamnen för att se på deras powerboat samt deras yacht som stod parkerad (säger man så?) invid kajen. Efter rundvandringen och samtalen om allt ifrån lokala vinodlingar till motorcyklar och livet på den spanska kusten, fortsatte vi utforska Sitges på egenhand. Sitges är verkligen en fin och idyllisk liten kuststad. Vi vandrade av och an längs stadens alla smågator och gränder och tog en del bilder. Vi slänger upp några av dem här till Ert förfogande! :-)


Sitges from afar


Tom blev jätteglad när han äntligen kom ihåg var han hade parkerat bilen...


Christian chefar på strandpromenaden


Sitges fräscha hamnfastigheter

2 kommentarer:

  1. Jag har hört av en del människor att Sitges är en stad man borde se i Spanien, å ni lär ju vara av samma åsikt.
    Kanske man borde planera en resa dit....oxo!
    Här har vi -21 gr idag men solen lyser från en blå himmel och det är så vackert att se på...i fönstret, för att vara ute i detta väder?? NOPP det vill man inte!

    // Susanne

    SvaraRadera
  2. yachten är förtöjd...! Straffbarat ti parker en båt!

    //mannen me de många båtarna

    SvaraRadera