6 feb. 2011

Barca, vinterklådd och nya klasskamrater!

Terve!
Igår lördag var vi till Barcelona och bekantade oss med staden och för att se Barcas match. Efter kaffe vid la boqueria gick jag, Tom och Linus,till catalunya metrostation där vi skulle hoppa på metron som skulle ta oss till Maria Christina station, nära Nou camp. Vi satte oss ned vid catalunya perrongen för att vänta på tåget då en äldre herreman började fråga Tom varifrån vi var, eftersom han såg barca halsdukarna.. -"Finlandes?? Litmanen!!"'(flashar sitt säsongskort) sí,sí.. best player in finnish football history. Efter 5 minuter, väl inne i metron, tar han upp sin Nokia telefon…-"Nokia,muy bien" .. sí,sí svarar vi igen. Tycks vara ett starkt finskt brand nokia..Vi hoppar av metron en station före än planerat och följer barca-räven.. Han måste ju bara veta kortaste vägen till stadion.. Väl uppe på groundlevel hör vi en massa polissirener och blåljus! Det är Atleticobussen som har poliseskort till stadion och susar förbi oss! Det tar en stund för oss att hitta våra sittplatser eftersom ingen av oss har varit på nou camp tidigare. Men när vi hittar dem inser vi hur nära plan vi egentligen är! Messi är en klass för sig som vanligt och Barca vinner med självklara 3-0. Matchen blir oförglömlig! //Christian
Kickoff












Idag bytte vi två vinterklåddar mot 5 tyskar och en fransos, vilken deal! Andreas och jag tog bokstavligen oss vatten över huvudet och vågade oss ut i Medelhavet i 20 graders värmen. Långgrunt som det var tog vi fart från stranden och "lade iväg" ut mot horisonten. Efter ett tiotal meter fick vi smaka på salt från mungiporna.

Sex av våra blivande klasskamrater anlände ikväll och vilket intryck de gav! Det tog inte många sekunder innan vi klaffade med mellaneuropéerna och deras sköna inställning till livet generellt. Korkade några lokala cervesas med de nyanlända på en av strandkrogarna här intill casan och bytte historier från när och fjärran. Känns underbart att få möjligheten att jobba med både surfare och skidinstruktörer tiden framöver här i Katalonien. Detta kommer att bli en så härlig vår. ¡Salud!

1 kommentar:

  1. Oj vad ni verkar ha det bra! :) Barcelonas strand är faktiskt härlig. Simmade där i maj ifjol, men jag hade ingen aning om att det går att simma den här tiden på året också! Lyx. :) Roligt att ni har blogg dessutom, det tycker vi om.

    Kram från Tove

    SvaraRadera