13 juni 2011

Segeltur längs Costa Dorada



I skrivande stund saknar jag ett inledande ord som skulle förklara gårdagens äventyr. Att kalla den underbar eller storslagen skulle fortfarande vara i underkant, men låt gå. Igår var vi alltså ut på en segeltur längs Costa Dorada. Vi seglade ut från Sitges hamn och lade kurs mot Vilanova i la Geltru. Vi hade tur med vädret eftersom det både värmde behagligt och samtidigt blåste tillräckligt. Det är många år sedan undertecknad seglade sist, men det är underbar känsla när allt slitsamt arbete är över och vinden greppar tag i seglen och drar en framåt över havet...

Vi seglade i ett par timmar tills vi nådde fram till Calafell, en hamnstad söder om Vilanova. På vägen (havet?) tillbaka seglade vi in till en övergiven strandremsa i närheten av Sitges och slängde i ankaret. Om inte före, så då fattade man hur otroligt härligt det kan vara att segla i Medelhavet. I detta ögonblick skulle man nog ha glömt allt vad stress och allt annat odrägligt skulle innebära. Vi drog på oss simshortsen, korkade en flaska mousserande Sitges de Malvasia, skålade och dök ner i det behagliga Medelhavet. I detta ögonblick bestämde jag mig för hur jag vill spendera mina pensionärsdagar.

Eftersom denna upplevelse är svår att förklara i enbart ord, så tror jag istället vi låter bilderna tala för sig. Vi har även klippt ihop en kort filmsnutt som ni kan ta del av. Tyvärr glömde vi att aktivera HD-läget på filmkameran, så kvaliteten är som den är. Nu över till bildmaterialet. Until next time, Aye-aye!


En kort filmsnutt från gårdagen som sammanfattar stämningen ombord :-)

Sitges marina

Förankrade vid en övergiven strand i Sitges


Finns det någon vänlig marinbiolog som kan identifiera denna skapelse som simmade längs med båten?


Linus är skeptisk om den analoga kompassen är lika trovärdig som hans elektroniska dito (läs Nokia) ;)

Offshore Sitges

Efter mycket om och men är seglen äntligen uppe!


Tom chillar efter allt jobb med att få upp seglen



Christians kodiak-moment





Grabbarna tog en simtur
Yachten förtöjd och pojkarna lyckliga

1 kommentar: