20 juni 2011

Ett av årets viktigaste datum - 19.6

Det har sina fördelar med att vara född i midsommartider. För två år sedan firade jag min födelsedag på midsommarafton, vilket också ledde till att jag träffade min flickvän. Förra året firades födelsedagen på Provinssirock lördagen, vilket även var en minnesvärd dag på alla sätt och vis. I år firades min födelsedag på Europas sydligaste region, Gibraltar.

I morse vaknade vi alla någorlunda i tid och efter en stadig hotellfrukost, checkade vi ut från hotellet, satte oss i bilen och tog riktning söderut. Efter ca. 80 kilometer nådde vi tullkontrollen till den märkliga halvön, vars flygfält verkligen går rätt genom staden..

På vägen till Gibraltar blev vi omkörda av denna sköna skapelse, KTM X-BOW.
Även ett antal Ferraris kände sig skyldiga att köra om vår bil, som numera är döpt till: Penelope


Nokia N8 gjorde än en gång livet på vägen mera angenämt.
Denna gång i form av kombinationen Spotify Premium + Fm-sändare.


Märklig känsla att åka med en vanlig personbil rätt över landningsbanan.

Dagens mål var att ta oss upp på berget men när vi skulle köpa biljetter till kabinbanan som skulle ta oss upp, visade den sig vara stängd pga. hård vind. Vi blev istället erbjudna taxilift upp på berget till ett, enligt oss, rånarpris. Därför bestämde vi oss att äta lunch på första bästa sportbar. Detta visade sig vara ett fenomenalt drag. Även om maten inte var den bästa man smakat under resan gång, tipsade bartendern nämligen oss om att det även går bra att själv köra upp på berget och promenera resten. Sagt och gjort så satte vi oss i bilen igen och körde, enligt de anvisningar den halvnyktra bartendern hade gett oss, upp för den mycket branta vägen som slingrade sig upp längs "The Rock of Gibraltar".

Väl uppe på berget gick vi igenom alla sevärdheter som fanns att se, allt från stalaktitgrottor till tunnlar grävda under kriget i slutet av 1700-talet. Men den riktiga höjdpunkten var givetvis aporna som lever helt vilt på berget och har mer eller mindre lärt sig acceptera en massa turister flockade omkring dem. Jag blir alltid lika tagen av sättet apor iaktar och reagerar på allt som sker runtom dem, det mänskliga i dem är på något sätt mycket närvarande.
Vi har tagit ett gäng bilder och filmer av dagens strapatser så det är väl lika bra jag låter dem tala för sig själv (Observera att vissa bilder representerar apor och andra människor):



Nu när dagen lider mot sitt slut har vi checkat in på vårt nya hotell i Malaga och är mätta och belåtna. Tom verkar vara nöjd med bubbelpoolen vi har i vårt hotellrum men för min egen del tror jag ett gott glas vin får markera slutet på denna födelsedag.

Jacuzzin konstateras fungera

PS. Stort tack till alla som gratulerat mig idag, det värmer otroligt mycket och gör hemlängtan till Finland, om möjligt, ännu större!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar