27 juni 2011

Valencia weekend


Min och Tom´s helg har spenderats i Valencia. Den mysiga staden ligger 365km söder om Barcelona och har en mer modern arkitektur än Barça. Det är bara att titta på ciudad de las artes y ciencias, ett complex med flera futuristiska byggnader. En av dessa är L'Ágora som stod färdig byggd 2009 och var vi tillbringade fredags kvällen/natten på Formula 1 Rocks. F1 Rocks är ett evenemang som hålls tillsammans med själva racet på några utvalda GP:n i världen. I år stod Valencia på tur och Delhi samt Milano kommer att ha sina egna F1 rocks event.

L´Àgora


David Guetta underhöll publiken på fredagen och hur han gjorde det! Taket tänkte lyfta när han spelade den första låten efter introt,  Sweat (Snoop Dogg vs. David Guetta). Han spelade flera hits samt ett par nya singlar och ljusshowen var den mäktigast jag sett (i kombination med den grymma basen). Som sagt var L'Ágora byggnaden platsen och det var fullsatt. 6998 spanjorer + 2 finnar fick se på hans nya show som gick av stapeln för första gången i Spanien.








Lördag förmiddag spenderades på F1 banan..


Eftermiddagen på stan..







På söndagen var det racetime och det var ca. 35°C. Brände mina lår samt armar lite grann.. otroligt stark sol!




Efter racet gick vi ut på stan för att se runt oss lite och äta middag. Valencia skiljer sig mycket från Barcelona. Både då man jämför infrastrukturen, atmosfären, människorna, kulturen ja allt... Vi åt middag på Foster´s Hollywood vid Plaza Ayuntamiento. Kan rekommenderas när ni besöker staden. Skippa allt trams och kör på med Costillas Bar B-Q! Godast ribsen jag ätit, husets bbq-sås var utsökt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar