17 juni 2011

1060km söderut, 5 grader varmare


Barcelona-Malaga-Benalmádena-Fuengirola-Marbella 

Det är märkligt hur stor skillnaden är på 25°C och 30°C. Det är tider som detta som man är tacksam för AC i bilen annars skulle det vara omöjligt att resa. Vår resa startade 9.05 på El Prat flygplats i Barcelona och 10.30 landade vi i Malaga. Där plockade vi upp vårt färdmedel under veckan och fortsatte resandet mot vår första destination Marbella. Det är ungefär 40 km mellan Malaga och Marbella. Denna sträcka körde vi längs kusten för att se på den fina naturen och havet. Vi gjorde en avstickare i Benalmádena för att bli helt bortblåsna utav utsikten över staden. Det kändes som om vi var flera kilometer ovanför havsytan och molnen svävande under oss (se bild). Men som Linus sa " Hede je sjöröökin, har vi ju i Skaftung å.." var det just detta naturfenomen som hände. Hur som helst såg det helt magiskt ut och man såg inte ens havet. Vi checkade in på hotell Vime la Marbella och bytte snabbt om vill pool utrustning. Poolarean var inte helt smockfull med människor och vi fick lätt tag tå solstolar, där låg vi ända till 8 och njöt av solen och vattnet. Det märks nog att solen är mycket intensivare här än i BCN. 










Efter dagens resande var vi vrålhungriga, så vi bestämde oss att läsa på Tripadvisor vilka restauranger i Marbella närheten rekommenderas. På andra plats i rankingen av 480 är den italienska restaurangen Stuzzikini som ligger i gamla stan. Vi yrade runt en stund före vi hittade en p-plats, nästan omöjligt att hitta det i centrala Marbella, speciellt när man är här för första gången. Med lite hjälp utav Linus telefon GPS hitta vi fram till restaurangen som låg på en mycket smal gatan med borden utsatta längs husväggen därute. Beställde in en rödvinsflaska, Cannonau di Sardegna 2007 (Sella & Mosca). Ett mycket prisvärt vin från Sardinien som vi alla gillade, rekommenderas starkt (hoppas det finns på Alko)! Efter 2 antipasto fick vi varmrätten framför oss. Tom åt en Frigulo Sarda (En typisk sardinsk soppa med salt- och sötvattens musslor, durum mjölbollar och tomat, Linus en Bresaola Rucola e Parmigiano, (en delikat kötträtt toppad med ruccola och parmesan) och jag en lasagne. Servicen var toppklass  och ägaren mycket trevlig. Vi diskuterade om Sardinsk mat och italienskt i överlag. Vi var alla mycket nöjda med maten med det bästa var efterrätten! Det var vid detta laget som vi tror att vår matexpert Andreas skulle ha fått en kulinarisk orgasm.. Tiramisu, Panna cotta alla Fragola och Äppel strudel med kanelglass. (TwwwffTWWWWFF!!) Slutligen bjöd huset på en Mirto di Sardegna Bresca Dorada, en likör gjort på Mirot bär från Sardinien. Hela middagen hade alltså ett tema från Sardinien och ägare var också ursprungligen därifrån. Han beskrev alla rätters ursprung och innehåll mycket detaljerat. Middagen var den bästa på halvåret! Om ni någonsin besöker Marbella rekommenderar Sunsetcava Stuzzikini restaurangen. Summa summarum, använd Tripadvisor, det finns också som app åt era androids och iphones om man behöver kolla upp något när man inte har tillgång till laptop. 












Nu har vi avnjutit vårt continental breakfast och skall spendera en dag i den gassande solen! Adios, Hasta pronto! - C.F


1 kommentar:

  1. -"¿Cómo se escribe?" jo, -"TwwwffTWWWWFF!!!" Hahaha, kulinarisk orgasm är ett faktum =D Skrattar högt och gott! Det verkar nog som om jag gick miste om en riktigt brakmåltid nu. Redan på bilderna kan jag identifiera flera av mina Italienska favoriter. Antipasto ftw <3 Njut av nästsista semester nu så syns vi hemma om några veckor! Adios chicos!

    SvaraRadera