23 maj 2011

Vettel vs. Hamilton

Finska flaggan i högsta hugg!


 Vilken kamp vi fick se! Blev riktigt spännande i slutet då Vettel fick bekymmer med sin bil dock håll han ju undan och vann GP:t. Vi åkte från Vilanova runt 8 tiden och anlände till Montmeló, där banan finns, klockan halv 11. Jag och Linus kom lite ifrån de andra på tåget eftersom det var smockfullt med folk på Sants perrongen. Väl framme i Montmeló tankade vi upp med vatten och kycklingsmörgåsar och begav oss mot banan ( ca.3km vandring). Efter 500 meter vinkade vi in en taxi.. Väl framme visst vi inte var de andra var så vi ringde upp dem och gick och satte oss på bra platser. Platsen var bredvid kurva 5, en av de få platserna på hela banan där det är möjligt att köra om!

Finn-araben Linus och Vettels ärevarv

Mycket folk i en annars liten by

Porche's

Eftersom vi kom på den geniala idén att skriva 1-6 på den finska flaggan fick vi många sura kommentarer av svenskar. -"1-6, dom e ju dumma i huvudet" -"8-2 då?" fick vi höra bland annat. Mycket roligt att lyssna på bittra svenska kommentarer. Sen skall det ju förstås dras upp det faktum att Sverige har vunnit VM 8 gånger och vi 2.
Heikki Kovalainen tyckte också om vår flagga då han vid förarparaden först vinkade åt oss för att sedan börja skratta när han såg vad som stod på flaggan!

Vi träffade också på ett antal finner, alla i lika "förfriskat" sinnestillstånd. Man börjar nog fundera hurdan bild detta ger om vårt land..

Summa summarum en mycket givande och fart fylld helg. För min och Tom's del blir det förmodligen att åka på F1 i Valencia som går av stapeln sista helgen i juni.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar