20 juni 2011

Andalucia continued

För oss tre som lämnade kvar en aningen längre i Spanien, framskrider nästsista semestern med stormsteg i Andalucien, södra Spanien. Semester betyder oftast god mat och dryck, gott sällskap, sevärdheter och solande. Det är också precis vad vi hållit på med de två föregående dagarna. Vi beslöt oss ännu en gång för att utnyttja oss av restaurangrankingarna som finns tillgängliga på nätet och hur gick det? Vi åt på den bästa restaurangen vi ätit, på hela vår halvåriga vistelse här!

Bijou Bar & Bistro´s uteservering

Stället heter Bijou bar & bistro, beläget i en smal, mysig gränd intill mainstreetet i Marbella. Vi blev hänvisade till ett bord på bakgården som hade belysta detaljer på väggar och träd. Stället gav en väldigt inbjudande känsla. Irländskan som serverade oss hela kvällen hade arbetat hos en finsk krögare tidigare på Garum. Ett ställe som låg endast ett stenkast bort. Den restaurangen skulle vi gärna besökt senare men eftersom vi på söndagen hade siktet på Gibraltar var inte detta möjligt.

Tillbaka till Bijou bar & bistro; vi åt: tomatsoppa, King Prawn Bisque(med rouille och toppad med vitlökskrutonger) och en gratinerad getost med sallad, krutong, valnötter och äppel till förrätt. Varmrätten bestod av chicken green curry, lammkött och irländskt nötkött. Dessa serverades med örtpotatis eller ris. Om vi inte skulle få en rejäl biff nu så då j*vl*r! Detta har varit ett ständigt problem för oss under hela vår resa. Till efterätt hade vi Cheesecake i New York stil, vilket betyder att den är gjord på gräddost istället för ricotta. Vi åt även Banoffee Pie vilket är en engelsk smördegsbaserad efterätt med toffe, banan och grädde. Efter trerättersmiddagen fick vi en äppelshot på huset. Ja, vad skall man säga. Vi slog Stuzzikini´s 4+ med Bijou´s 4,5. En helt enastående restaurang! Łódź!

Förrätt!

Huvudrätt!

Bannoffee!

NewYorkstyle cheesecake!

Igår körde vi upp för berget direkt norr om Marbella och stannade till i den ganska otillkomliga bergsbyn Ojén. Namnet härstammar från arabiskan och står för "grov" eller "bitter", ett aningen underligt namn på en sådan vacker plats, en liten bergsby med strålande utsikt. Nedan ses bilder från denna trip. Doch har vår stackars lilla Volkswagen Polo 1.4 aningen svårt med alla dessa uppförsbackar häromkring.

Vy över Ojen.

Vy från Ojen.

Vi har även passat på att bekanta oss med Puerto Banús, hamnen i Marbella. Det är en några kilometer lång hamn med längsgående restauranger, barer och nattklubbar. När vi var där på lördagskvällen var stället fyllt till hela längden. Såg vi till höger såg vi yachtar, såg vi tll vänster såg vi lyxbilar. Vart skulle man titta egentligen? Detta var absolut det mer exklusivare vi sett i Marbella-området och var det någon som sa att Shakira brukar röra sig här i trakten? Hasta luego!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar